Site overlay Logo

Cheesecake cu ciocolata

00:45'

Fel de mâncare

Tips and Greeks

Complexitate

normal

Ingrediente

  • Pentru crustă:
    • 200 g biscuiți digestivi
    • 50 g unt gras
    • 50 g alune coapte mărunțite (opțional)
  • Pentru umplutură
    • 1 cremă de brânză Olympus
    • 200 g smântână fermentată cu 30% grăsime
    • 4-5 linguri de zahăr pudră
    • Vanilie
    • Un praf de sare
    • 2 ouă
    • 1 lingură rasă de făină
  • Pentru crema cu ciocolată
    • 50 g ciocolată topită
    • 120 g smântână lichidă

Preparare

Se mărunțesc biscuiții și se amestecă cu untul topit și cu alune mărunțite. Se presează compoziția pe baza și pereții unei tăvi cu pereți detașabili, cu diametrul de aprox. 18 cm.

Într-un bol se mixează crema de brânză cu smântâna, cu sarea și zahărul. Se gustă compoziția pentru a potrivi de dulce.

Se adaugă apoi vanilia și ouăle și se mai mixează până se obține textura cremoasă.

La final se adaugă lingura de făină și se omogenizează.

Se toarnă compoziția peste crusta de biscuiti și se coace cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25 de minute.

Chiar daca mai este moale la mijloc, se închide focul și se lasă la răcit, apoi la frigider pentru cel puțin opt ore.

Într-un bol se spumează smântâna pentru frișcă până devine ușor fermă și se combină cu ciocolata topită și răcită la 30 de grade.

Se decorează cheesecake-ul rece.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 939 kJ / 227 kcal

Grăsimi

  • 21,0

din care Acizi grași saturați

  • 13,7

Glucide

  • 4,0

din care Zaharuri

  • 4,0

Proteine

  • 5,5

Sare

  • 0,5

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup