Site overlay Logo

Cremsnit cu dulce de leche

00:30'

Fel de mâncare

Tips and Greeks

Complexitate

easy

Ingrediente

1 litru de lapte Olympus

Foi pentru cremșnit

5 gălbenușuri

120 g zahăr + 300 g pentru dulce de leche

Vanilie

40 g amidon

Preparare

Pentru dulceața de lapte se pun 500 ml de lapte la fiert pe foc mic, împreună cu zahărul.

Se amestecă ușor, până se dizolvă, păstrând pe foc mic.

Dulceața de lapte necesită mult timp de gătire, la foc minim.

Se fierbe până își schimbă culoarea și până începe să se îngroașe ușor.

Textura finală trebuie să fie ca de caramel mai lichid. Se lasă la răcit la temperatura camerei.

Pentru cremă se mixează bine gălbenușurile cu zahărul, până devin cremoase.

Apoi se adaugă vanilia și se mai mixează puțin.

Se pune amestecul pe foc mic, apoi se adaugă restul de lapte, omogenizând.

Se adaugă amidonul și se gătește crema pe foc mic, amestecând continuu, până începe să se îngroașe,

apoi se ia de pe foc și se lasă la răcit.

În tava cuptorului se întinde o foaie pentru cremșnit și se coace până devine rumenă. Se repetă

procedura cu cea de-a doua și se lasă puțin la răcit.

Apoi se așază o foaie de cremșnit coaptă pe baza unei tăvi, se toarnă un strat de cremă răcită, apoi

se pune a doua foaie deasupra și se refrigerează prăjitura câteva ore.

După ce se porționează, se decorează cu dulce de leche.

Produse recomandate

Packshot image

Valoare energetică

  • 260 kj/62kcal

Grăsimi

  • 3,5 g

din care Acizi grași saturați

  • 2,2 g

Glucide

  • 4,5 g

din care Zaharuri

  • 4,5 g

Proteine

  • 3,2 g

Sare

  • 0,08 g

Calciu

  • 165 mg

Fosfor

  • 135 mg

Valori nutriționale pentru 100 g

 

 

Loader animation svg

Contactează-ne

Ne bucurăm când ne scrii

Lasă-ne un mesaj și promitem să revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Telefon: +40 268 308 050

Luni-Vineri între 08AM - 16:30PM

X

X
Susteinability Popup